Stangbygning

Hvad koster en stang at få bygget?

Det korte svar er, at det afhænger af hvad du vil have lavet. Det afhænger af klingevalg, valg af hjulholder, stangøjer osv. Som udgangspunkt, vil en god basis stang uden for meget dingel-dangel på, koste fra kr. 1500,- uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Nedenfor har jeg samlet en del af de spørgsmål som jeg får flest af.

Er det billigere, at få bygget en tro kopi

Nej!.
Jeg kopierer ikke originale designs. Hvis du vil have en original udseende stang, så køb den originale stang.
Det med at få en unik håndbygget stang, går lidt af fløjten, hvis du vil have kopieret udseende fra en af de etableret stang brands.

Er det billigere, at få renoveret en gammel stang fuldstændigt?

Nej!.
Alt på den gamle stang skal pilles af, klingen skal slibes og lakeres op på ny, før klingen er klar til, at få monteret nyt håndtag, hjulholder og stangøjer. Alene denne proces tager flere timer, så de første kr. 1500,- er brugt før det første stykke kork kommer på. HVIS du har mod på det, og er sikker på dine hænder, så kan du selv fjerne alt det gamle og dermed spare de kr. 1500,-. 
Jeg vil sige, at der kun er to typer af stænger hvor dette kan betale sig, og det er de tidligere modeller af RST og Hardy Fibatube hvor klingerne er helt unikke. Ved alle andre klinger, er det nok billigere, at købe en ny klinge og begynde med den.

Kan jeg få mine gamle stangøjer udskiftet med MicroWave stangøjer?

Som udgangspunkt, så nej.
For at MicroWave systemet skal fungerer korrekt, så kræves det præcis placering af de nederste stangøjer og samtidig kræver systemet flere løberinge op af klingen. Dette kræver at klingen næsten altid skal slibes ned og lakeres op igen. En krævende og langvarig proces især hvis klingen har en farve og ikke blot er grafitgrå og resultatet af klingen vil sjældent blive som klingen havde fra fabrikkens side.

Hvor lang tid tager det, at få bygget en stang?

Der kan være lidt ventetid på grund af travlhed, så nedenstående tider er kun vejledende.
Du kan kontakte mig, for aktuel status på tider inden du bestiller en stang eller sender til reparation.
En ny stang tager ca. 2-3 uger.
Renoveringer tager ca. 3-7 dage.

Du kan læse mere om reparationer her.