Lange leveringstider

stadigvæk!

Udsolgt… forventet levering 15.03.2022, Udsolgt… forventet levering 15.05.2022. Teksten går igen på alle de populære modeller af MHX klingerne som jeg anvender til blandt andet kyststængerne.

Sådan har det været siden oktober 2021 hvor leveringstidspunktet blev forlænget med en måned af gangen. Og det fortsætter desværre her i 2022. Og jeg tror ikke det slutter her, for når jeg spørger, så er fokus på de klinger vi bruger mest i Danmark og generelt i Europa ikke særlig stor hos Mudhole som ejer MHX brandet. Markedet er både kompliceret og for lille, lyder forklaringen.

Desværre er det ikke et enkeltstående problem. Mudhole/MHX har relanceret sig efter den forrige ejer solgte firmaet, som kom tilbage til tre af de oprindelige grundlæggere og ansatte.

I bedste Trump stil er det nu “America First” og alt som ikke lige passer på det amerikanske marked, det ryger ud. Og det er ikke kun MHX klinger, men generelt alt som, jeg fristes til at skrive; alt som ikke passer på bass fiskeri, forsvinder ud af sortimentet.

Mudhole har ved siden af deres detail salg, også et “Wholesale” hvor professionelle stangbyggere og butiksejere som har deres firmaer registreret, kunne købe engros. Noget jeg selv har gjort gennem mere end 12 år efterhånden.

Men fra 2022 bliver denne del også ændret. Dels har de fjernet en del af rabatprocenten og dels har de hævet det årlige mindstebeløb som kræves for at kunne handle engros til det dobbelt. Og som rosinen i pølseenden skal så lige lægges at fragtomkostningerne er mere end fordoblet det seneste år og specielt pakker over 1 meter i længden, som næsten alle spinneklinger er, koster i dag langt over $100 at få sendt over Atlanten.

Det gider jeg simpelthen ikke!. For at sige det på godt jysk.

Når jeg ikke kender, eller kan forvente en leveringstid, så kan jeg heller ikke tilbyde at bygge en MHX. For hvornår kan du få den leveret?. Om 3 uger, om 3 måneder, om 3 år?. Nej, det kan ingen være tjent med. Oven i er priserne på MHX klinger steget meget og fragtudgifterne endnu mere, og resten af materialerne til fiskestængerne køber jeg alligevel et andet sted.

Det er tid til at finde andre alternativer nu, og jeg er allerede godt i gang, men meget mere senere.

De mange MHX stænger som jeg har bygget, fortsætter naturligvis som altid med den sædvanlige service og garanti. Dette ændres der ikke på, men MHX vil fremover ikke længere være en klinge jeg tilbyder at bygge på.

Afslutningsvis kan jeg dog sige, at flere forhandlere af dem jeg også handler med i Europa, sælger ud af deres lagere af MHX klinger, så jeg er sikkert ikke alene om den beslutning.

Her anvendes Cookies for at webstedet skal fungerer korrekt.
Afviser du brugen af Cookies vil dele af finnsommer.dk, herunder formularer og webshoppen, ikke fungerer korrekt.