Stop for bestillinger

Prisernes himmelflugt

Først sendte Covid19 priserne på himmelflugt og leveringstider blev en by i Rusland og apropos Rusland så har krigen i Ukraine yderligere sat sine spor på alting i samfundet. Også stangbygningen er endnu engang ramt, og den er ramt hårdt.

I Danmark har vi det sådan set rimeligt i forhold til Covid19, men sådan er det ikke i udlandet. I skrivende stund er Shanghai lukket ned på grund af covid19 udbrud fordi Kina har nultolerance  overfor smitteudbrud. Shanghai er knudepunktet for rigtig mange varer som kommer fra hele Asien. Samtidig ligger langt hovedparten af fabrikkerne som fremstiller løsdele til stangbygning i Asien og disse bliver også lukket ned ved udbrud.

Da krigen i Ukraine brød ud tidligere på foråret, sendte den priserne på flere ting endnu engang i vejret og især energipriserne steg voldsomt.

Energi bruges der rigtig meget af, også ved stangbygning, da rumtemperaturen skal være korrekt af hensyn til epoxy, og epoxylak tørring og der bruges en hel del strøm som sørger for at alle motorerne kører i flere timer under stængernes rotation mens beviklingslakken tørre.

Når stangen er færdigbygget og klar, skal den sendes hvilket betyder at den skal emballeres særligt da fragtfirmaerne langt fra behandler forsendelser forsigtigt. Og den emballagepris er også steget  betragteligt.

Der er i øjeblikket meget lange leveringstider på mange komponenter. Fuji T2 stangøjer forventes at kunne blive leveret tidligst i november 2022 af min italienske Fuji grossist, mens Matagi klinger fra Japan står hen i det uvisse for de ved det ikke.

Der er så mange tomme hylder rundt omkring, at det i dag er nødvendigt at bestille klinger, komponenter og andre løsdele hjem fra 3 eller 4 forskellige leverandører hvor det før i tiden kunne lade sig gøre fra en enkelt eller to.

Og 4 gange skyhøje fragtpriser er faktisk det samme som en stang ville koste, når den altså efter et halvt år måske kunne leveres!

Derfor indføres stop for bestillinger

På grund af ovenstående er jeg nødsaget til, at indføre stop for modtagelse af bestillinger på ‘custom’ håndbygget fiskestænger indtil situationen i verden bliver bedre og stabil.

Det bliver fremover kun muligt at købe de færdige designs og stænger som jeg sætter til salg via min hjemmeside. Dette gælder alle kunder da jeg desværre ikke kan gøre forskel.

Her anvendes Cookies for at webstedet skal fungerer korrekt.
Afviser du brugen af Cookies vil dele af finnsommer.dk, herunder formularer og webshoppen, ikke fungerer korrekt.